Dennis culinair

Posted February 19th, 2009 by Dentheman. Comment (1).

Lekker eten & drinken ga ik nooit uit de weg, zo sla ik dus geen uitnodiging af van oma om bij 1741 in schagen te gaan eten.

1741:
Hip tentje met veel paarse en moderne kleuren. Goede ontvangst, jas wordt aangenomen en je krijgt keus uit de beschikbare tafeltjes. De tafeltjes zijn ietwat aan de kleine kant, maar groot genoeg, de stoelen zijn wel wat laag voor de hoge tafels maar zitten lekker.

Ik heb de droge witte huiswijn en de rode huiswijn geprobeerd. De rode was een cabernet sauvignon, erg lekker smakend naar donkere bessen en ik dacht lichte rijping maar dit bleek vanille te zijn. Erg volle en zachte wijn.

De witte wijn ging met een spies van garnalen, olijven en zongedroogde tomaten met als extra een lichte salade ernaast

De rode wijn werd gedronken met een perfecte hertenbiefstuk, ik had hem medium-rood gevraagd en ik kreeg hem ook precies zo op mijn bord, ik had het zelf niet beter kunnen doen, de rodewijn/rozemarijn saus smaakte er erg lekker bij, niet overheersend, wel aanvullend. Het garnituur erbij werd geserveerd in een rekje, aardappeltjes, salade, mayonaise (vrij zoet, maar wel lekker), en patat in een puntzak! Erg praktisch zo’n rekje maar door de puntzak zag ik m’n oma bijna niet meer zitten…..

Als afsluiting een lekker kopje cappucino, waar ook niks op aan te merken was

Was er dan niks te zeiken pietje precies? Jawel, ik kreeg na een tijdje last van mijn rug vanwege de hoge tafel/lage stoel (en ik ben niet te kleinste).

Opvallende pluspunten? De bediening, aanwezig wanneer nodig (drinken op, smaakt het) en verders niet hinderlijk. Wel jammer dat 1 kelner de taal niet helemaal beheersde en daardoor wat zacht praatte, maar dat heeft ook wel weer zijn charmes…

eindscore: 8,5

 

Wie neemt mij volgende week mee uit eten? 😉

One response to “Dennis culinair”

  1. Bob

    Klinkt goed! Daar ga ik ook eens eten 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>