Biografie

:P1989 het jaar van de val van de Berlijnse muur en de eerste aflevering van Samson & Gert.
14 Maart: De datum waarop Karl Marx (1883) overleed.

Combineer 1989 en 14 maart en je komt al snel uit op 14 maart 1989, de datum waarop de wereld verrijkt werd met mijn komst. Na een lange bevalling vond ik dat ik wel wat rust verdiend had en mocht een tijdje in de couveuse liggen. Van het één kwam het ander en ik werd al snel nog groter dan ik al was. Met de loop-trein onder m’n kont maakte ik het het huis en de tuin onveilig, als ik naar bed ging werd m’n blauwe ros onder aan de trap gestald totdat ik ‘s ochtends om stipt 7 uur wakker werd en er weer op klauterde. Ik denk dat hier mijn obsessie voor fietsen en auto’s is begonnen.

School
Na een tijdje gepeuterd te hebben was ik groot genoeg om naar de Windwijzer te gaan, waar een jaartje later mijn maatje Thijs zich bij mij voegde, en ik die na een jaar weer achter liet omdat ik groter was en al naar groep 3 mocht! De basisschool duurde een eeuwigheid, ik heb me er nooit vermaakt, misschien wel omdat de klas vrij druk was, en ik vrij rustig? Desalniettemin heeft de drukte er niet voor gezorgd dat mijn prestaties laag waren, ik mocht namelijk naar het gymnasium toe. Op het Nieuwediep heb ik 3 zorgeloze jaren gehad en kabbelde rustig door de stof heen, nergens had ik echt moeite mee behalve geschiedenis. Latijn werd me na de 2e te saai en ben er toen mee gestopt. Achteraf misschien een heel

klein beetje spijt van want misschien is dat wel mijn aanzet naar de havo geweest. De 4e werd ik geacht door te brengen op de havo aangezien mijn cijfers die ik in 3 vwo heb gehaald niet voldoende waren om mij naar het vwo door te laten gaan. Met de gedachte dat vwo moeilijk is en havo eitje ben ik 4 havo ingegaan en daar de 1e periode al grandioos op m’n mik gegaan, de daarop volgende periodes alle man en macht bijgezet om dat jaar alsnog voldoende af te ronden, maar het mocht niet baten. Ik belandde voor de 2e keer in de 4e met een nog leukere klas dan daarvoor. 5 havo is uiteindelijk royaal afgerond met een hele nette eindlijst, de horeca waar ik inmiddels een aantal jaar inzat (en zit) beviel mij best en ik wilde er graag in verder, vandaar dat ik de hotelschool of ‘International Hospitality Mangement’ ben gaan doen in Leeuwarden, waar ik ook ben gaan wonen samen met Marijn.

Sport
Ik heb 5 jaar gejudo’d maar na 5 jaar vond ik het genoeg, ik wilde wel eens een andere sport doen, ik had toen al een paar jeugdtoertochten gereden en besloot een mountainbike te krijgen van papa, momenteel zit ik op mijn 3e mountainbike en het smerig worden bevalt me nog steeds! Ik heb 3 jaar op het D.O.K gezeten maar ik kon mijzelf er niet meer tot toe aanzetten elke zaterdag vroeg op te staan. Ook de combinatie met volleybal waarmee ik in de 1e klas ben begonnen was niet super. De teamsport beviel mij goed en pikte alles snel op (bedankt genen), ik heb 6 jaar gespeeld in vrijwel hetzelfde team waarmee ik begonnen ben. Een krap jaartje heb ik de sportschool vrij fanatiek bezocht, maar na aanleiding van motivatie en tijd ben ik daarmee gestopt. In de zomer van 2006 heb ik een racefiets gekocht waar ik al aardig wat plezier aan heb beleefd.

Vrije tijd
In mijn vrije tijd (die erg zeldzaam is geworden) mag ik graag een biertje drinken of een interessant gesprek voeren, praten over auto’s of erin rijden. Daarnaast ben ik ook vaak achter de computer te vinden, om online te gamen te socializen via msn. Ook een aantal blogjes volgen doe ik dagelijks. Ook sleutelen aan de pc zelf is geen straf voor mij. Maar waar ik altijd naar uitkijk is donderdagavond Leeuwarden onveilig maken 😀

Werk

2 jaar lang heb ik bij de Buuren van Pieck gewerkt met veel plezier, we waren een hecht team en het is mijn opstapje in de horeca geweest, mijn werkzaamheden bestonden uit afwassen en bijspringen in de keuken, helaas werd het helpen in de keuken steeds minder maar de verdiensten waren goed, toen ik hoorde dat de hele keuken weg zou kijk heb ik ook gezegd dat ik ermee stop. Achteraf erg blij mee geweest omdat ik op een zaterdag meestal van 11 tot 23 werkte (eerst Kleyne Kaep, daarna buuren). Hier ben ik werkzaam geweest van augustus 2004 t/m september 2006. Ook bij de kleyne kaep heb ik 2 jaar dienst gedaan, deels naast de buuren van pieck, activiteiten als serveren, ijs venten en diverse keukenwerkzaamheden heb ik daar met plezier uitgevoerd, alleen jammer dat er zo gezeurd moest worden om het geld. Momenteel werk ik bij Andy’s Kitchen waar ik het reuze naar mijn zin heb en dagelijks bijleer.

Mocht je dit stukje interessant vinden, kom binnenkort nog eens langs, misschien is ‘ie dan af.